Nu är det vår - ställ bilen; ta en promenad! 

Bor du så att du kan gå eller cykla till jobbet? Tar du ändå bilen av ohejdad vana? Ett sätt att minimera din miljöpåverkan är att ställa bilen. Vilken årstid att ställa bilen vore inte bättre än denna? Möt våren på väg till jobbet! Ta den långa vägen hem i kvällssolens sista strålar. Du sparar pengar och stärker din egen fysik! Men inte minst, du sparar naturresurser!

Vi förbrukar 4 jordklot årligen

Enligt naturskyddsföreningen lever vi i Sverige idag som om det fanns 4,2 jordklot. Kort sagt, vi förbrukar mer naturresurser än vad naturen hinner återskapa. Till stor del handlar svenskens förbrukning av naturresurser om konsumtion. Vi köper nya kläder istället för att återbruka och vi köper ny mobiltelefon för att en ny modell har släppts på marknaden. För att inte fresta på jordens resurser behöver vi i första hand försöka se till att skapa så lite avfall som möjligt eller återanvända våra saker. Är inte det möjligt återvinner vi materialet eller utvinner energi ur materialet. I sista hand deponeras avfallet. https://vmab.se/privat/sortering/minska-ditt-avfall

För att det är ont om jordklot

I Olofströms kommun, som är en av VMAB:s, ägarkommuner föddes Blekinges alldeles egen nobelprisförfattare; Harry Martinson. Martinson myntade uttrycket  “Det är ont om jordklot”. Året var 1947. Martinson var något på spåren. 

Så ta en cykeltur med solen på näsan! Och glöm inte att följa oss i våra sociala medier där vi med jämna mellanrum tipsar om hur du kan återbruka dina saker. 

Filip med en hjärtstartare framför en VMAB-lastbil

Hjärtstartare på väg

VMAB rustar nu upp sina servicebilar med hjärtstartare för ökad säkerhet och trygghet för både personal och kunder.

Grävmaskinist_prew

Vi söker Grävmaskinist till vår återvinningsanläggning!

Har du erfarenhet av att framföra grävmaskin med grip samt även kanske kan hantera hjullastare? Tycker du om att arbeta gemensamt i grupp men också under eget ansvar? Då kan tjänsten som Grävmaskinist hos VMAB vara något för dig!

Bild på containern för Återbruket

Äntligen Återbruk!

Efter nästan ett års nedstängning av återbruksverksamheten är det nu dags för VMAB att återuppta verksamheten.

Se fler nyheter

Privat Företag